Tientjes actie

Tientjes Actie voor Flow & Go 2017

IMG_7947

 

 

 

Marcel van der Pol

Geert Kamps

Sjoerd de Vries

Zack Pienaar

Anne Heleen Bijl

Nicole van der Ouw

Gerard Vonk

 

Wilt u dagelijks een prachtig verhaal in uw mail ontvangen over onze ervaringen en resultaten met de vrouwen van Zambia of de projectleiders in de townships van Namibië? Een verhaal dat gegarandeerd uw beeld over Afrika verandert en u inspiratie geeft over veranderkracht?

Voor een donatie van bv € 10 doen wij dat dagelijks in de periode dat wij in Afrika projecten uitvoeren. Dit jaar van 16 oktober tot en met 1 november 2017.

En omdat we een ANBI-status hebben, kunt u het ook nog aftrekken van de belasting. 😉

 

Wilt u ook € 10,00 storten? Dat kan direct via de doneerbutton (zie hierboven) of via de bankrekening van de stichting Flow en Go IBAN: NL90 TRIO 0390 283 738

Wilt u live geïnspireerd worden over ondernemerschap en veranderkracht in Afrika, met lessen voor ons hier in Nederland? Dan komen we graag een lezing verzorgen. [info@flowandgo-foundation.com]

Dit hebben we inmiddels al gedaan voor enkele lokale Rotaryclubs, voor de da Vinci minor van de Hanzehogeschool en voor vele anderen.

Flow & Go: wie zijn wij?

Wij zijn Sociale Entrepreneurs.

Wij zijn trainer/adviseurs én zelfstandige ondernemers. Sociale entrepreneurs zijn zelfstandige ondernemers die hun ondernemende kennis en kunde inzetten voor het werken aan een betere, duurzamere en humanere wereld. Samen proberen we mensen te inspireren en anders te laten denken over hun rol en de rol van o.a. zakendoen in deze wereld. Elke training of workshop komen we zoals we zijn; met creativiteit, vragen, inzichten, kwetsbaarheid en humor. We praten graag over onze grootste fouten en successen op conferenties en in onze trainingen en wat we daarvan geleerd hebben. En we nemen de tijd om onze inzichten te delen met mensen die dit het hardste nodig hebben.

Onze activiteiten in Afrika

Net als in de voorgaande jaren gaat de Flow&Go groep wederom naar Afrika om daar ter plekke – zonder vergoeding – onze expertise ten behoeve van verschillende waardevolle projecten in te zetten.

Van u vragen we een bijdrage van € 10,00 opdat wij dat ook dit jaar kunnen blijven doen!

Wilt u op de hoogte blijven? Ga naar onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/flowandgofoundation/).

 

De projectaanvragen voor 2017.

10258134_1407919166147566_6010817927211743097_o IMG_8226 Versie 2

Links: Zack Pienaar uit Windhoek Namibië. Midden: Pastors,Phutaditjabha. Rechts: Namakau Siyanga uit Zambia.

Zambia

Projectaanvraag Naleli Initiative.

Het Naleli Initiative is een lokale community van ongeveer 500 (plattelands)vrouwen die allemaal een eigen bedrijf hebben of van plan zijn een bedrijf te starten. (In 2015 en 2016 heeft Flow&Go ook al trainingen verzorgd ten behoeve van dit netwerk. Wij hebben in 2016 naast ons werk daar, ook een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van het microkrediet systeem; dankzij onze activiteiten is nu ook de lokale bevolking meer betrokken geraakt: verschillende lokale ondernemers en organisaties dragen bij aan de financiering van het microkrediet systeem. Er is gezorgd voor een goede opzet van samenwerking van vrouwen in groepjes van 10, waarbij zij elkaar helpen om hun plannen waar te maken)

Doelen projectaanvraag Naleli Initiative 2017 Zambia:

 • Trainingen voor dit netwerk in ondernemingsvaardigheden, in creatief denken, in het gebruik maken van eigen talenten, in systemisch- en analytisch denken.
 • Verdieping van ons werk van 2015 en 2016 en het verder helpen opbouwen van eigen kleine onderneminkjes. Het leren zien van de kansen die de ligging van Livingstone heeft en hierin de toerist als klant ontdekken.
 • Versterking van de lokale organisatie Naleli Women Initiative, met als doel dat deze organisatie zelfstandig in staat blijft om vrouwen in staat te stellen zelf vorm te geven aan de bedrijfjes die ze gestart zijn of willen starten. (Een deel van de vrouwen kan inmiddels ook gebruik maken van een micro- krediet om hun plannen verder te verwezenlijken.
 • Training aan een groep vertegenwoordigers van de vrouwen die het gedachtengoed en onze werkwijze op hun manier verder kunnen brengen (Train de trainer)
 • Training van de LiBES College studenten in innovatie en ondernemerschap
 • Training van de docenten van het college en ook de Universiteit in Livingstone.
Namibië

Projectaanvraag Imago Dei.

Imago Dei is een lokale , geregistreerde ‘welfare organization’ die zich in verschillende projecten (rond de 90) bezig houdt met mensen en groepen in achterstand situaties in Namibië. (Flow&Go heeft in 2016 al in diverse activiteiten / projecten samengewerkt met Imago Dei).

Doelen projectaanvraag Imago Dei 2017 Namibië:

 • Versterking van de samenwerking tussen de projecten van Imago Dei en de universiteiten van Windhoek, waardoor studenten in verschillende lokale gemeenschappen bezig gaan met onderzoek en stages voor de projecten van Imago Dei in de township Katatura. Hier wonen 40.000 mensen. Doel is om minimaal 5 projecten te laten ondersteunen door onderzoek of stages van studenten.
 • Versterking van de organisatie “Women at Work”, één van de initiatieven die Imago Dei ondersteunt. Met als doel dat deze organisatie in staat is om een aantal vrouwen op een duurzame wijze aan het werk en uit de armoede te krijgen.
 • Training van 100 tot 150 vrouwen, die deel uitmaken van de doelgroep van het “Women at Work” project, in ondernemerschap. Dit o.a. met trainingen in: creatief denken voor startende ondernemers, systemisch-, strategisch- en analytisch denken.

Welke resultaten hebben wij op eerdere reizen behaald?

2016:

In de woorden Namakau Siyanga en Malte Beierdörffer (respectievelijk voorzitter en secretaris van de Kamer van Koophandel in Livingstone Zambia):

“The Flow & Go Foundation Team proved to be perfectly flexible”.

“Their practical approach, which is based on a playful, relaxed and artistically minded way of transferring knowledge, turned out to be very motivating and helped tremendously to “break the ice” when cultural shyness had to be overcome initially”.

“Providing a change of mind-set, in order to plant a seed for further improvements on higher levels, we desperately feel the need to recommend the Flow & Go Foundation and their approach to interact and would love to receive the Team continuously here in Zambia”.

Hier voegt Malte Beierdörffer nog aan toe:

“On a personal note, I was very delighted to see, that the Flow & Go Foundation’s concept of connecting cultures combined with the developmental aspiration to improve the livelihood of individuals carried much more potential for real development than I have experienced within the time (15years) I have served in Africa on behalf of a governmental development agency”.

Zack Pienaar, de CEO van Imago Dei in Windhoek was kort en krachtig over onze interventies aldaar:

“That was right on the spot; 10 out of 10!”

2014:

In de woorden van Township community leaders en religieuze leiders en van staf en studenten van de University of Free State (Zuid Afrika):

You helped us to make a difference in our own communities”

Now we look at our challenges in a different way”

What a self-esteem boost”

It felt like a leap in the unknown”

You organized a massive life changing event”

 

Waarom vragen wij € 10,= van u?

Het werk van de Flow & Go Foundation wordt deels gefinancierd door crowdfunding, door een community van mensen die willen werken aan een mooiere, duurzamer en humanere wereld. Al die tientjes zorgen ervoor dat onze bijdrage aan dit soort projecten gewoon uitgevoerd kan worden zonder tussenkomst van partijen.

Voor bedrijven.

Bent u een bedrijf en vindt u dat deze projecten passen in de mission statement van uw bedrijf:

 • dan kunt u ook geld overmaken om de projecten te ondersteunen;
 • u kunt ook de trainers van Flow & Go inhuren om hun inspirerende ervaringen te laten vertellen of om een training voor uw team van medewerkers te verzorgen;
 • het kost € 5000,00 (ex. BTW) om een training (maximaal twee dagdelen) te krijgen van dit team van toptrainers. Uiteraard kunt u ook kiezen om (voor een bedrag van € 750,00 ex. BTW per dagdeel) één van de Flow&Go trainers in te huren. Deze bedragen komen geheel ten goede aan komende – soortgelijke- projecten van Flow&Go;
 • neem hierover contact op met Flow&Go en vraag naar de vele mogelijkheden: Anne Heleen Bijl (+31 6 502 817 60) en Marcel van der Pol (+31 6 506 802 13) of via contact.